Projecten
 
Tante Corries Kunst Keet

Ome Christ van 't Land, een ras echte Brabander, woonde tot zijn 50e jaar nog altijd in Mill bij zijn moeder in huis. Nadat zijn moeder overleden was moest er dus een andere vrouw in huis komen. Hoe deed een man dat in die tijd? Precies! Een contact advertentie opgesteld en afwachten wie er zou reageren op een toch wat oudere vrijgezel.
 
Tante Corrie komt in zicht.
Een non die na jaren in het klooster had gezeten er genoeg van kreeg en besloot er uit te stappen. Zij reageerde op de advertentie van Ome Christ, het klikte en zij trouwden.
Jaren hebben ze lief en leed gedeeld.
 
Na 34 jaar overleed Ome Christ. Tante Corrie verkocht na een paar jaar het huis aan de Merelstraat en verhuisde naar een mooi groot appartement.
Tante Corrie zat vol humor. Na een opmerking dat het wel een erg groot appartement was en er misschien wel weer een leuke bejaarde heer bij zou passen antwoordde ze: Een heer?
Hier passen er nog wel 7 bij!
 
Waarschijnlijk dacht Tante Corrie groter dan wij wisten want ook de 50 stekjes van de zelfde plant verhuisde mee naar de nieuwe woning.
Op een dag krijgt René van 't land een telefoontje van de hoog bejaarde Tante Corrie.
"Ik ga naar Rome. Als ik het nu niet doe kom ik er nooit meer". Het was even wennen vertelde zij want zoals gebruikelijk ging zij op vakantie met de Zonnebloempjes maar nu met Kras reizen. Niemand die haar kon helpen haar steunkousen aan te trekken. Zelf maar geoefend met de thuiszorg. Want hoe dan ook, Tante Corrie zou 1 keer in haar leven naar Rome gaan.
 
Zo is het gegaan. Zij heeft Rome gezien en is op de terug weg in Florence, Italië plotseling overleden. Rome zien en dan sterven. Eigenlijk is het Napels zien en dan sterven maar vooruit. Van de kleine erfenis (delen met heel veel neven en nichten) hebben wij de keet gekocht en die de mooie naam Tante Corries Kunst Keet gegeven.
Toevallig komt de keet van de firma Heijmans.
Laat Ome Christ en de vader van René, Tien van 't Land, nu altijd bij deze firma gewerkt hebben in de wegenbouw. Zou het toeval daar zijn dat ze ooit in deze keet geweest zijn?
 
Toch nog een knipoog van Tante Corrie van boven op een wolk?
Want als er iemand humor had dan was het ons Tante Corrie wel!
Bedankt. René & Monique
 
  
 

Live muziek tijdens Westerwolde Rijgt  
  <terug>